Пъстра, цветна и много вкусна!
Това е многократно изпитана рецепта в моето семейство за вкусна парена туршия. Затова и пропорциите за зеленчуците и за маринатата са съвсем точни.
Продукти:
Карфиол - 1,500 кг
Камби - 1 кг
Моркови - 1 кг
Корнишони - 1 кг
Целина на вкус
Можем да добавим и зелени доматчета
Марината: 2600 мл вода, 520 мл винен оцет, 90 г сол, 4 супени лъжици захар, 1 ч.л. черен пипер, 3-4 зърна бахар, 3-4 листа дафинов лист
Начин на приготвяне:
Нарязвам измитите зеленчуци, а карфиолът накъсвам на розички.
В тенджера кипвам маринатата с описаните продукти и на части попарвам в нея зеленчуците за няколко минути.
Пълня големи буркани. За това количество зеленчуци - 8 на брой. Заливам ги с гореща марината и затварям плътно с капачки.
Обръщам топлите буркани с капачките надолу за 1 нощ.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар