сряда, 8 юли 2020 г.

Чашки от тесто с пухкав крем и карамелен сос




ТЕСТО:                                         КРЕМ:                                                     КАРАМЕЛЕН СОС:
Вода - 230 мл                                Масло - 200 г                                          Захар - 100 г
Масло - 60 г                                  Кондензирано мляко - 400 г                  Сметана - 130 мл
Брашно - 130                                 Ванилия                                                   Масло - 30 г
Сол - 1 щипка
Яйца - 2 бр.

ТЕХНИКА НА ПРИГОТВЯНЕ:

1.За тестото подсолената вода трябва да заври, след което се пуска маслото до разтопяване. Брашното се изсипва наведнъж при непрекъснато бъркане.
Съдът се отстранява от котлона и след леко охлаждане яйцата се добавят едно по едно. 
Тестото се поставя в пош с кръгъл накрайник и се шприцова около обърнати форми за мъфини.


Пекат се на 200 градуса за 25 минути до златисто.
2.За крема размекнатото масло се разбива с миксера на пяна и към него се добавя по малко от кондензираното мляко, като се миксира непрекъснато.
3.За соса захарта се карамелизира, внимателно се добавя затоплената сметана и след като сосът стане хомогенен, се разбърква с маслото.
Чашките се пълнят с крем, подреждат се в подходящ поднос и се заливат с карамеления сос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар