вторник, 10 април 2018 г.

Великденски кексчета на клечка


ПРОДУКТИ

Кекс:
Масло - 100 г
Захар - 200 г
Яйца - 4 бр.
Прясно мляко - 100 мл
Бакпулвер - 10 г
Какао - 20 г
Ванилия

Плънка:
Бял шоколад - 100 г
Захаросани портокалови корички - 20 г

Шоколадово тесто за моделиране:
Тъмен шоколад - 150 г
Глюкоза - 120 г

За декориране: сладкарска златиста и сребриста боя, захарни перлички

Начин на приготвяне:

1.За шоколадовото тесто глюкозата леко се затопля и шоколадът се разбърква с нея до разтопяване. Получава се еластично тесто, което се разточва върху силиконова повърхност с помощта на малко какао.
 

2.С шоколадовата кора се моделират яйца и зайчета.


3.Фигурите се пълнят с кекс, който предварително е получен при разбиване на размекнато масло със захар, яйца, прясно мляко, какао, бакпулвер и ванилия. Тестото се излива в широка тава с пергаментова хартия и се пече на 180 градуса за 15 минути.
В средата на яйцата се слага част от портокаловата плънка.


4.С помощта на четка върху фигурите се нанася тънък слой сладкарска боя, след което допълнително се декорират със захарни перлички.







Няма коментари:

Публикуване на коментар