неделя, 14 януари 2018 г.
Печен лимонов крем с карамелена коричка
Продукти:
Лимонов крем:
Прясно мляко - 500 мл
Яйца - 4 бр.
Захар - 200 г
Нишесте - 30 г
Лимон - 1 бр.
Ванилия, лимонов ликьор
За карамел - кафява захар
За декорация - кристали от кафява захар и лавандула
Начин на приготвяне:
1.Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Лимонът се смила без бялата му част и семките в него. Всички продукти за крема се обединяват и се изливат в керамични чашки, които се поставят в тава.
2.Лимоновият крем се пече на 180 градуса за 30 минути, след което се поръсва с кафява захар и отново се слага във фурната до нейното карамелизиране.
Сервира се със сладолед.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар