четвъртък, 28 май 2015 г.

Питка със сусамени семена и кашкавал



Продукти:

Брашно - 600 г
Прясно мляко - 200 г
Газирана вода - 100 г
Мая - 20 г
Яйца - 3 бр.
Масло - 50 г
Кашкавал - 150 г
Сусамени семена - 30 г
Сол - 15 г
Захар - 5 г

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко и с малко брашно се прави рядка каша. След втасване се добавят 2 яйца, 1 белтък, газирана вода, разтопено масло,сол и брашно. Замесва се меко тесто, което се разточва на правоъгълна кора.
2.Тестената кора се покрива с настърган кашкавал и се поръсва със сусамени семена.


3.Завива се на руло, което се реже на части. Последните се поставят в намаслена тава.


4.Питката се намазва с разбит жълтък и след втасване се пече на 180 градуса за 35 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар