четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Солени мъфини с царевично брашно



Продукти:

Царевично брашно - 100 г
Вода - 300 мл
Олио - 30 мл
Яйца - 3 бр.
Сол на вкус

Масло за поръсване - 30 г

Начин на приготвяне:

1.Водата и олиото трябва да кипнат. Добавя се сол и брашното се изсипва при непрекъснато бъркане. Сместа ври до сгъстяване.
2.Царевичната каша се отстранява от котлона и леко се охлажда. Едно по едно се добавят яйцата и се разбъркват до хомогенна смес. Пълнят се формички за мъфини.




3.Пекат се на 180 градуса за 15 минути.




Мъфините се поръсват с разтопено масло и се поднасят със сирене.









Няма коментари:

Публикуване на коментар