неделя, 26 октомври 2014 г.

Спагети със зеленчуци






Продукти:

Спагети - 1/2 пакет
Лук - 1 глава
Домати - 300 г
Червени чушки - 2 бр.
Тиквички - 2 бр.
Патладжан - 1 бр.
Масло - 30 г
Зехтин за готвене
Босилек, кимион, сол, черен пипер
Чери домати за украса
Настърган кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Спагетите се сваряват в подсолена вода и се разбъркват с малко масло. Лукът се запържва в нагорещена мазнина и към него се добавят обелени и смлени домати. Овкусяват се с кимион, сол, черен пипер и босилек. Към доматения сос се добавят част от спагетите.
2.Останалите зеленчуци също се нарязват и се изпържват. В подходяща форма с кухненска хартия се редуват спагети и зеленчуци, след което се обръщат върху поднос и се украсяват с чери домати. По желание се поръсват с настърган кашкавал.


                                                                     ДОБЪР АПЕТИТ!


Няма коментари:

Публикуване на коментар