четвъртък, 3 юли 2014 г.
Солени мъфини със сметана и овесени трици
Продукти:
Брашно - 150 г
Заквасена сметана - 150 г
Овесени трици - 50 г
Мая - 15 г
Яйца - 3 бр.
Сирене - 150 г
Масло - 50 г
Сол - 10 г
Захар - 5 г
Кимион - 5 г
Пресен лук - 1/2 връзка
Начин на приготвяне:
1.С брашно, овесени трици,сметана, мая, захар,сол, 1 яйце и 1 белтък и 30 г разтопено масло се замесва меко тесто. То трябва да втаса за 1 час.
2.Плънката за мъфините се прави от разбъркани натрошено сирене, 1 яйце, 20 г масло, кимион и нарязан пресен лук.
3.Малка част от втасалото тесто се разтяга и в средата се слага от плънката. Краищата се намазват с разбит жълтък.
4.Тестото отново втасва за около 30 минути. Мъфините се пекат на 180 градуса около 15 минути. Украсяват се с маточина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар