сряда, 7 май 2014 г.

Сладки със смокини и орехи



Продукти:

Кора от бутер тесто
Брашно - 200 г
Масло - 100 г
Яйца - 2 бр.
Захар - 50 г
Сладко от смокини - 50 г
Смлени орехи - 50 г
Настъргана кора от 1 лимон
Ванилия - 1 бр.

Начин на приготвяне:

1.Тестената кора се нарязва на правоъгълници и в средата се правят прорези.


2.С брашно, размекнато масло, 50 г захар, 1 яйце и 1 белтък, смлени орехи, сладко от смокини, настъргана лимонова кора и 1 ванилия се замесва меко тесто. То трябва да престои в хладилник 15 минути. Правят се фитилчета, които се слагат в средата на кората.


3.Противоположните краища на тестото се притискат и сладките се усукват като латинската буква S. Намазват се с разбит жълтък и се пекат на 200 градуса за 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар