вторник, 27 май 2014 г.

Шарена питка





Начин на приготвяне:

1.Рецептата за бялото, червеното и зеленото тесто е описана в "Питка с цветя". Бялото тесто се разточва, правят се нарези и върху тях се слага фитил от зеленото тесто. Краищата се захлупват и леко се притискат.




2.Завиват се в кръг и се слагат в намаслена тава.
3.Червеното тесто се разточва и от него с метален ринг се изрязват кръгчета, които запълват вътрешната част. Така оформена, питката се обикаля с фитил от останалото червено тесто. Трябва да втаса за около 1 час.
4.За да се запазят цветовете, питката се покрива с алуминиево фолио и се пече на 180 градуса за 40 минути. Изважда се от фурната, намазва се с разбит белтък за лъскавина и се пече още 5 минути.





ДОБЪР АПЕТИТ!

1 коментар: