събота, 24 май 2014 г.

Чушки с кайма, ориз и сос бешамел



Продукти:

Чушки - 1 кг
Кайма - 600 г
Ориз - 100 г
Моркови - 2 бр.
Лук - 1 глава
Домати - 2 бр.
Чубрица, дивисил
Сол, черен пипер
Брашно - 50 г
Яйца - 3 бр.
Прясно мляко - 200 мл
Кисело мляко - 200 г
Лимонов сок от 1/2 лимон
Масло - 40 г
Зехтин за готвене - 20 мл

Начин на приготвяне:

1.Тази рецепта е без запръжка на зеленчуците. Чушките се изчистват от семките и се пълнят с разбърканите: кайма, ориз, нарязани на ситно зеленчуци и подправки. Редят се в тава и се заливат с подсолена вода. Пекат се 1 час на 180 градуса.
2.Сосът се прави, като се запържва брашното в загрята мазнина от масло и зехтин. При непрекъснато бъркане се добавя затопленото прясно мляко и 3 разбити яйца.Сместа трябва да стане хомогенна. Овкусява се със сол и черен пипер и се разрежда с прецедената вода, останала от печените чушки. Разбърква се с кисело мляко и лимонов сок. При сервиране чушките се заливат със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар