сряда, 30 април 2014 г.

Печени ладийки от картофи




Продукти:

Картофи - 1 кг
Моркови - 2 бр.
Корен от кервиз - 50 г
Червени чушки - 2 бр.
Лук - 1 глава
Домати - 2 бр.
Настърган кашкавал - 100 г
Нарязани магданоз и девисил за поръсване
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Картофите се обелват и се издълбават. Овкусяват се със сол, черен пипер и олио. Поставят се в тава с кухненска хартия.


Пекат се около 20 минути на 180 градуса.
2.Зеленчуците се нарязват на дребни кубчета, като от доматите се отстранява месестата част.


3.Изпържват се в мазнина и се разбъркват с настърган кашкавал, сол и черен пипер. С тази смес се пълнят картофените ладийки и се пекат до златисто. Поръсват се с нарязани магданоз и девисил.


Няма коментари:

Публикуване на коментар