понеделник, 26 май 2014 г.

Сос Винегрет




Продукти:

Яйца - 2 бр
Зехтин - 60 мл
Винен оцет - 20 мл
Горчица - 10 г
Кисели краставички - 1 бр.
Чесън - 1 скилидка
Сол, черен пипер
Магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват. Жълтъците и зехтинът се разбиват с миксер. Добавят се по малко оцет, горчица, настърган чесън и ситно нарязана кисела краставичка. Белтъците също се нарязват и се разбъркват със соса, който може да се разреди с малко преварена и охладена вода. Овкусява се със сол и черен пипер.
Този сос е подходящ за варено месо, салати и печени зеленчуци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар