вторник, 29 август 2023 г.

Патешки бутчета с балсамова редукция

 



                                                                        Продукти:

Патешки бутчета

 Мащерка, сол, черен пипер
Портокали - 2 бр.

За соса: балсамов оцет - 250 мл, мед - 30 г, изцеден сок от портокали - 100 мл, червено вино - 100 мл

Начин на приготвяне:

1.Патешките бутчета се измиват и се натриват със сол, черен пипер и мащерка. Набождат се на няколко места и в нагорещен тиган с малко олио се запържват по 2-3 минути от двете страни.
2.Всяко бутче се слага в алуминиево фолио с резенчета от портокал. Покрива се с клонче от мащерка и се обвива с фолиото. Оформените пакетчета се пекат на 200 градуса за 15 минути и още 2 часа на 180 градуса.
3.Продуктите за соса се изливат в съд на котлона и се варят до гъст сироп. С този дресинг и разредена с малко вода горчица може да се декорира чинията, в която се сервират бутчетата. Подходяща гарнитура към тях е картофено пюре и задушени зеленчуци.




                                                                      ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар