вторник, 30 юни 2015 г.

Фалафели с нахут и амарант



Продукти:

Нахут - 300 г
Амарант - 100 г
Пълнозърнесто брашно - 30 г
Бакпулвер - 5 г
Чесън - 1-2 скилидки
Магданоз, кориандър, див лук
Лют пипер
Кимион, индийско орехче
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Нахутът се накисва в студена вода за 1 нощ, след което се сварява, прецежда се и се смила с миксер на хомогенна каша. Добавят се наситнените кориандър, магданоз, настърган чесън и останалите подправки. Последните се продават и в готов вид за фалафели.
2.Амарантът се сварява във вода (съотношението е 1:3) на ниска температура, разбърква се със смления нахут и от сместа с лъжица се слага в нагорещена мазнина.


4.Фалафелите се пържат до златисто, а излишната мазнина се отстранява върху кухненска хартия. Поднасят се със салати и чеснов сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар