понеделник, 1 юни 2015 г.

Панакота с шоколад и малинов сос



Продукти:

Сладкарска сметана - 400 мл
Прясно мляко - 200 мл
Черен шоколад - 150 г
Сварено кафе - 50 мл
Лимонена кора - от 1/2 лимон
Ром - 15 мл
Захар - 50 г
Желатин - 30 г

Малинов сос:
Малини - 300
Захар - 100 г
Вода - 50 мл
Лимонов сок - 15 мл

Начин на приготвяне:

1.Малинов сос: малините и захарта се слагат в съд на котлона. Образуваният сос се прецежда и се разбърква с лимонов сок и малко разтворен желатин. Излива се в основата на формички и по желание може да се добави и желирана сметана. Слага се на хладно, за да стегне.


2.Сметаната и прясното мляко се загряват и се разбъркват с начупения шоколад. Добавят се кафето, ароматите и разтвореният желатин. След леко охлаждане шоколадовата смес се излива върху желирания малинов сос.
3.Панакотата се слага в хладилник за 2-3 часа, след което се обръща върху поднос и се гарнира с малини и малинов сос.





Няма коментари:

Публикуване на коментар