четвъртък, 18 юни 2015 г.

Миди с ориз



Продукти:

Миди - 1,5 кг
Кервиз - 1 стрък
Чесън - 2-3 скилидки
Ориз - 200 г
Лук - 1 глава
Моркови - 1-2 бр.
Домат - 1 бр.
Масло - 30 г
Бяло вино - 100 мл
Девисил, сол, червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Мидите се изчистват от водораслите и се измиват добре. Поставят се в тенджера на котлона заедно с нарязани кервиз и чесън до отваряне на черупките. Това става за около 10 минути. Бульонът от мидите се прецежда.
2.Лукът и морковите се наситняват и се задушават в мазнина и малко вода до омекване. Разбъркват се с нарязан домат, червен пипер и ориз. След овкусяване със сол и черен пипер се излива  бульонът, образуван от варенето на мидите и ако е необходимо, още малко вода. В края на варенето, ястието се разбърква с ароматно бяло вино, масло, девисил и сварените миди. Последните могат да се напълнят с ориз и така те ще имат по - привлекателен вид.





Няма коментари:

Публикуване на коментар