понеделник, 8 юни 2015 г.

Панирани рулца от рикота с маслини и каперси



Продукти:

Рикота (извара) - 300 г
Настърган кашкавал - 100 г
Нарязани маслини - 50 г
Каперси - 50 г
Зехтин - 15 мл
Яйце - 1 бр.
Пълнозърнесто брашно - 15 г
Див лук, копър, сол, черен пипер
Брашно за овалване на готовите рулца

Панировка:
2 яйца, 15 г брашно, 15 г овесени трици, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Посочените продукти се разбъркват добре. От тях се правят малки рулца, които се овалват в брашно и се поставят на хладно за 1 нощ.
2.Панират се в овкусените със сол и черен пипер яйца, брашно и овесени трици. Пържат се за няколко минути в нагорещена мазнина.
3.Сервират се върху подходящ поднос и се украсяват с цвят от див лук и каперси.




Няма коментари:

Публикуване на коментар