петък, 14 ноември 2014 г.

Плетена питка





 Тестото е идентично с това в рецептата за "Питка с кашкавал".

Начин на приготвяне:

1.Една част от втасалото тесто се разточва на кора, която се нарязва на ленти. С шест от тях се прави плитка по посочения начин:






2.Лентите се завиват около тестена питка, а върху нея се слага изрязано с формичка цвете.




3.Питката се намазва с разбит жълтък, втасва и се пече до готовност.




ДОБЪР АПЕТИТ!

2 коментара:

  1. Прекрасна е! Много е хубаво като има любима рецепта за тесто, а оформянето е различно.! Получава се вкусна питка, винаги интересно поднесена!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря за поздравите!

    ОтговорИзтриване