понеделник, 10 ноември 2014 г.

Пълнени тиквички с ориз и зеленчуци



Продукти:

Тиквички - 600 г
Ориз - 150 г
Лук - 1 глава
Чушка - 1 бр.
Моркови - 1 бр.
Домати - 2 бр.
Девисил, куркума, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Тиквичките се обелват и се изрязват с формичка.


2.Издълбават се с лъжичка.


3.Бланшират се в подсолена вода за няколко минути, след което се поръсват с олио, сол и черен пипер.
4.Оризът се сварява и се разбърква с куркума, сол и черен пипер. Останалите тиквички и другите зеленчуци се нарязват на ситно, овкусяват се и се изпържват. В кошничките се редуват ориз и зеленчуци.
5.Пекат се на 180 градуса за 15 минути и се украсяват с девисил.


Няма коментари:

Публикуване на коментар