сряда, 5 ноември 2014 г.

Задушени пържоли в глинен съд



Продукти:

Свински пържоли - 4-5 бр.
Червени чушки - 300 г
Лук - 2 глави
Чесън - 1-2 скилидки
Моркови - 2 бр.
Магданоз
Бахар - 2-3 зърна
Дафинов лист
Сол, черен пипер
Червено вино - 20 мл

Начин на приготвяне:

1.Пържолите се поръсват със сол и черен пипер и се запържват до златисто от двете страни. В същата мазнина се задушават нарязаните на ивици зеленчуци и се поръсват с магданоз и риган. По желание могат да се добавят гъби, картофи и други зеленчуци.
2.Пържолите и зеленчуците се редят в глинения съд и се заливат с вино. Добавят се бахарът и дафиновият лист. Слагат се в студена фурна, която след това се включва на 200 градуса за 1 час.

2 коментара:

  1. Прекрасни са станали пържолките...А в компанията на питката,която така срамежливо наднича,вярвам са неустоимо вкусни!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Милена! Наистина са много вкусни.

    ОтговорИзтриване