четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Зеленчукова крем супа с крутони



Продукти:

Картофи - 300 г
Зеленчуков бульон - 1 кубче
Червена чушка
Моркови - 2-3 бр.
Тиквички - 1 бр.
Кервиз - 1/2 глава
Топено сирене - 50 г
Масло - 30 г
Прясно мляко - 200 мл
Магданоз - 1/2 връзка
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Картофите се обелват и се сваряват в зеленчуков бульон с 1,5 л вода. Нарязаните зеленчуци се задушават в масло под капак. Овкусяват се със сол и черен пипер и към тях се добавя от горещия зеленчуков бульон.
2.Супата трябва да ври до омекване на зеленчуците, след което се разбърква с нарязани сварени картофи, топено сирене и прясно мляко. Пасира се и при поднасяне се поръсва с магданоз и хрупкави крутони.




Няма коментари:

Публикуване на коментар