сряда, 19 февруари 2014 г.

Мариновани пилешки шишчета



Продукти:

Пилешко бяло месо - 800 г
Патладжани - 2 бр.
Тиквички - 2 бр.
Лук - 2 глави
Зехтин - 2-3 супени лъжици
Марината:
Бяло вино - 100 мл
Балсамов оцет - 2 супени лъжици
Джинджифил - 1 чаена лъжичка
Зехтин - 3 супени лъжици
Горчица - 1/2 чаена лъжичка
Настърган чесън - 2 скилидки
Сол, черен пипер, щипка лют пипер, мащерка

Начин на приготвяне:

1.Месото се нарязва на парченца, разбърква се с маринатата и престоява в хладилник за около 10 часа. Така става по-крехко.
2.Патладжаните и тиквичките се нарязват на лентички, овкусяват се със сол, черен пипер и зехтин и се нанизват спираловидно върху дървени шишчета около парченцата месо и лука.
3.Пекат се в чугунен тиган до златисто.


Пилешките шишчета могат да се изпекат и без зеленчуци и да се поднесат с гарнитура от настъргани цвекло, моркови, ябълки, хрян и лека майонеза.



Няма коментари:

Публикуване на коментар