вторник, 11 февруари 2014 г.

Печени гнезда от кайма




Продукти:

Телешка кайма - 300 г
Пушен бекон - 100 г
Настърган кашкавал - 50 г
Яйца - 7 бр.
Магданоз - 1/2 връзка
Лук - 1 глава
Кимион - 1/3 чаена лъжичка
Лют пипер - 1 щипка
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Беконът се смила. Разбъркват се каймата, кашкавалът, нарязаните на ситно лук и магданоз и 1 яйце. Добавят се беконът и подправките.
2.Със сместа се облепят основата и стените на намаслени формички. Пекат се 15 минути при 180 градуса. Изваждат се в тава с кухненска хартия. В средата на всяко гнездо се слага по 1 яйце и се пече още 10 минути при същите градуси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар