събота, 1 февруари 2014 г.

Домашен дюнер





Продукти:

Свинско или телешко месо - 500 г
Лук - 2 глави
Червена, жълта и зелена чушки
Олио - 4 супени лъжици
Сол, черен пипер
За тестото:
Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Сол - 1 чаена лъжичка
Вода - 300 мл

Начин на приготвяне:
1.Тестото се замесва от посочените продукти и се разточва на възможно най - тънка кора. Изрязват се кръгчета, които се пекат в загрят тиган с няколко капки олио.
2.Месото се нарязва на жулиени и се запържва в загрято олио. Добавят се зеленчуците, които се задушават до омекване. Подправят се със сол и черен пипер и се нареждат в изпечените тестени кори. Може да се поднесе с чеснов сос, направен от 1 : 1 кисело мляко и майонеза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар