вторник, 4 февруари 2014 г.

Салата от рукола, спанак и кълнове от слънчоглед






Продукти:

Рукола - 150 г
Салатен спанак - 150 г
Настърган морков
Сушени домати - 1-2
Кълнове от слънчоглед - 100 г
Балсамов оцет, зехтин, сол

Начин на приготвяне:

 Добре е руколата и дребният спанак да не се режат предварително. Това предотвратява намаляването на съдържащите се в тях витамини.




 Кълновете от слънчоглед са коктейл от ценни аминокиселини и минерали. Те се приготвят както е посочено при "Кълнове от леща". Разликата е, че беленият слънчоглед се поставя в буркан с филтрирана вода за 24 часа и покълването при него става по-бързо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар