неделя, 30 ноември 2014 г.

Солена палачинкова торта с мортадела





Продукти:

Палачинково тесто:
Яйца - 4 бр.
Брашно - 200 г
Прясно мляко - 400 мл
Сол, черен пипер
Масло - 30 г

Червен крем:
Изпечени и пюрирани червени чушки, доматено пюре, настъргани кисели краставички, лека майонеза, босилек, сол и черен пипер

Бял крем:
Крема сирене, сварен и настърган белтък, копър, настъргани кисели краставички, чесън, сол, черен пипер, лимонов сок

Жълт крем:
Лека майонеза, горчица, сварен и стрит жълтък, лимонов сок, настърган кашкавал

Мортадела - 300 г
Настърган кашкавал - 150 г

Начин на приготвяне:

1.От палачинковото тесто се изпичат тънки палачинки в нагорещен и намазан с масло тиган.




2.Върху всяка палачинка се нанася различен вид крем, навива се на руло и се нарежда в съд с кухненско фолио. Всеки ред от палачинки отново се намазва с крем, поръсва се с настърган кашкавал и върху него се слага по една изрязана с формата на съда палачинка.




3.Върху палачинката се поставя и лист мортадела.




4.Палачинковата торта се украсява:




5.Страните се намазват с крем и се покриват с настърган кашкавал.
                          6.Палачинковата торта се поставя на хладно за около 1 час.




ДОБЪР АПЕТИТ!

2 коментара:

  1. Таня, поздравления! Вкусно, красиво и много оригинално!

    ОтговорИзтриване
  2. Различен и успешен прочит!Хареса ми много тази твоя идея,Таня!

    ОтговорИзтриване