събота, 9 август 2014 г.

Вретено от свинско месо и зеленчуци



Продукти:

Свински джолан - 2 бр.
Тиквички - 200 г
Моркови - 200 г
Спанак - 200 г
Кашкавал - 150 г
Разтопено масло - 20 г
Мащерка, сол и черен пипер

За пюрето:
Сварени картофи - 300 г
Бланширан спанак - 200 г
Заквасена сметана - 80 г
Разтопено масло - 30 г
Копър - 1 стрък
Лимонов сок от 1/2 лимон
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Джоланите се обезкостяват и се изтъняват под кухненско фолио.
2.Овкусяват се със сол и черен пипер и върху тях се нареждат нарязани на ленти и леко бланширани в подсолена вода тиквички, моркови и спанак. Поръсват се с разтопено масло, мащерка, сол, черен пипер и настърган кашкавал.
3.Навива се руло, което се поставя в тава с кухненска хартия.


4.Пече се на 180 градуса за 30 минути до златиста коричка. Поднася се с пюре от посочените продукти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар