петък, 29 август 2014 г.

Тарт с шоколадов мус и праскови




Продукти:

За тестото:
Брашно - 300 г
Сода за хляб - 1 щипка
Сол - 1 щипка
Масло - 150 г
Захар - 80 г
Яйца - 1 бр.
Прясно мляко - 20 мл
Кора от 1/2 лимон
Ванилия - 1 бр

За крема:
Разтопен шоколад - 250 г
Сладкарска сметана - 170 мл
Сок от 1/2 лимон

Праскови - 250 г

Начин на приготвяне:

1.Замесва се тесто от посочените продукти, което престоява на хладно 15 минути. Разточва се и с него се покрива намаслена и набрашнена форма. Основата се дупчи с вилица. В средата върху кухненска хартия се слага тежест, например зрял боб. Пече се 20 минути на 180 градуса.
2.Прасковите се обелват и се режат на парченца. Нареждат се в изпечената и охладена тестена форма и се заливат с шоколадов крем, който се стяга на хладно за 1-2 часа.
3.Цветето от праскова е направено с метална формичка, а капките върху тартата -  с вода.


Тартът е много приятно съчетание между хрупкав блат и кадифен пълнеж с аромат на праскова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар