неделя, 3 август 2014 г.

Пълнен бял патладжан със зеленчуци



Продукти:

Патладжани - 3 бр.
Див копър - 1 глава
Моркови - 1 бр.
Червени чушки - 1 бр.
Лук - 1 глава
Домати - 1 бр.
Магданоз, девисил
Чесън - 1 скилидка
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Патладжаните се издълбават и се слагат в студена подсолена вода за 30 минути. Изваждат се и се поръсват със сол, черен пипер и олио.
2.Доматът се нарязва на дребни кубчета, а останалите зеленчуци - на ивици. В тиган с малко мазнина леко се запържват лукът, морковът, копърът,чушката, издълбаната вътрешност на патладжаните и доматът. Сместа се разбърква с нарязани магданоз, девисил и чесън. Добавят се сол и черен пипер. Овкусените патладжани се пълнят със зеленчуците и се поставят в тава с малко вода. Тавата се покрива с алуминиево фолио.


3.Пекат се 30 минути на 180 градуса, фолиото се отстранява и зеленчуците се запичат до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар