понеделник, 11 август 2014 г.

Торта с вишни



Продукти:

Прясно мляко - 1 л
Жълтъци - 6 бр.
Нишесте - 40 г
Захар - 200 г
Бяло вино - 50 мл
Настъргана кора от 1/2 лимон
Ванилия - 1 бр.
Сладко от вишни - 200 г
Чаени бисквити - 1 пакет
Желатин - 40 г

Начин на приготвяне:

1.Млякото и захарта се слагат в съд на котлона да заврат. Жълтъците се разбиват с нишестето, разреждат се с малко студено мляко, постепенно се добавя от горещото и се изливат обратно в съда. Кремът се разбърква до сгъстяване заедно с виното и настърганата кора от лимон. След леко охлаждане се добавя разтвореният желатин.
2.Сладкото се прецежда и вишните се разбъркват с готовия крем. В част от прецедения сироп се слага разтворен желатин и с него се украсява тортата.
3.В съд с кухненска хартия се нареждат бисквитите така, че да не допират до стените на формата. Покриват се с крема и така се редуват до изчерпване на количествата.
4.Тортата се охлажда за 3-4 часа и кухненската хартия се отстранява. Украсява се с прецедения сироп и желатин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар