сряда, 20 август 2014 г.

Панирани филенца от акула



Продукти:

Филета от акула (или друга риба) - 600 г

Панировка:
Лимонов сок - от 1/2 лимон
Яйца - 2 бр
Брашно - 70 г
Бира - 50 мл
Горчица - 10 г
Сол, черен пипер

За гарнитура:
Картофи - 400 г
Масло - 20 г
Зехтин за готвене - 30 г
Копър - 1/2 връзка
Девисил - 2-3 листенца
Настърган чесън - 2-3 скилидки
Сок от 1/2 лимон
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Филетата се нарязват на парченца с дължина около 4-5 см. Разбъркват се с лимонов сок, сол, черен пипер и малко зехтин. Престояват около 30 минути на хладно. Овалват се в брашно и се оставят да позасъхнат.
2.Панировката се прави от посочените продукти. Тя трябва да бъде с гъстота на кексово тесто. Филетата се потопяват в нея и се изпържват в нагорещен зехтин. Слагат се върху кухненска хартия, която попива излишната мазнина.
3.Сварените картофи се намачкват с вилица до трохи и се запържват в равни части масло и зехтин до златиста коричка. Овкусяват се със сол, черен пипер, лимонов сок и чесън. Поръсват се с нарязани копър и девисил. По желание може да се добави и пресен лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар