вторник, 3 май 2016 г.

Козуначени кифлички с локум



 Продукти

Тесто:
Брашно - 500 г
Прясно мляко - 250 мл
Яйца - 5 бр.
Мая - 20 г
Захар - 150 г
Масло - 120 г
Екстракт от ванилия - 10 мл
Настъргана лимонова кора

Плънка:
Локум - 1 кутия

Начин на приготвяне:

1.Маята и супена лъжица захар се разтварят в затоплено прясно мляко и се разбъркват с малко брашно до рядка кашичка.
2.След като сместа втаса, към нея се добавят 4 яйца, 1 белтък и останалите продукти без маслото. Замесва се меко тесто, което се покрива с кухненско фолио и се слага в хладилник за 1 нощ.
3.Маслото се разтопява и при непрекъснато месене се добавя към втасалото тесто.
4.Разточва се кора, която се нарязва на правоъгълници и в тях се нареждат парченца локум. Навива се руло, което се усуква и се връзва на възел.



5.Кифличките се подреждат в намаслена тава, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със захар. След като втасат, се пекат на 190 градуса до златисто.



Няма коментари:

Публикуване на коментар