сряда, 11 май 2016 г.

Задушени зеленчуци с масло в картофени чашки



Продукти

За картофените чашки:
Сварени картофи - 400 г
Масло - 50 г
Кашкавал - 150 г
Жълтъци - 2 бр.
Магданоз и копър
Сол, индийско орехче и черен пипер

Микс от замразени зеленчуци - моркови, карфиол, грах, броколи и др.
Лимонов сок

Начин на приготвяне:

1.Картофите се пюрират и се разбъркват с разтопено масло, настърган кашкавал и останалите продукти.
2.Чашките се оформят с метален ринг.


3.Запичат се в нагорещена фурна на 180 градуса до златисто.
4.Зеленчуците се задушават в масло до омекване, овкусяват се със сол , черен пипер и лимонов сок и с тях се пълнят готовите картофени чашки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар