сряда, 23 март 2016 г.

Цветна зеленчукова торта



Продукти:

Моркови - 300 г
Червени чушки - 300 г
Спанак - 300 г
Чесън - 2 скилидки
Рикота - 400 г
Заквасена сметана - 200 г
Горчица - 10 г
Масло - 60 г
Сол, черен пипер
Желатин - 30 г

Начин на приготвяне:

1.Зеленчуците се нарязват и се задушават в отделни съдове с масло и малко вода до омекване. Пасират се и се овкусяват със сол и черен пипер.
2. Рикотата и сметаната се разбъркват с 10 г горчица, сол, настърган чесън и се разделят на 3 части. Към тях се добавят червеното, оранжевото и зеленото пюре от зеленчуци, както и по 10 г разтворен желатин.
3.Зеленчуковите смеси се редуват в тортена форма, която е покрита с хартия за печене или кухненско фолио.


4.С дървено шишче се правят фигури върху тортата, след което се слага в хладилник за 2 - 3 часа.






Няма коментари:

Публикуване на коментар