петък, 11 март 2016 г.

Чийзкейк с малини, сметана и маскарпоне




Продукти:

Блат:
Бисквити с какао - 300 г
Орехи - 50 г
Мед - 30 г
Масло - 150 г

Крем:
Маскарпоне - 300 г
Сметана - 300 г
Захар - 200 г
Ром - 15 мл
Настъргана кора от лимон
Желатин - 15 г
Замразени малини - 300 г

Желирани бонбони за декорация

Начин на приготвяне:

1.Бисквитите, леко запечените орехи, медът и маслото се смилат с миксер. Бисквитената смес се нанася в основата на форма, покрита с хартия за печене.
2.Малините се поръсват със захар и се оставят на котлона да кипнат. След леко охлаждане се разбъркват с 5 г разтворен желатин. Прецеждат се и се нареждат върху блата.
3.Сметаната се разбива с половината от захарта, а маскарпонето - с другата половина. Двете смеси се обединяват, като се добавят ром, настъргана кора от лимон и 10 г разтворен желатин. Кремът се излива върху малините и се слага на хладно за няколко часа.
Чийзкейкът се украсява с малини и желирани бонбони.







Няма коментари:

Публикуване на коментар