вторник, 5 април 2016 г.

Лесни малки банички със сирене и яйца


Продукти:

Кори за баница - 1 пакет
Сирене - 300 г
Яйца - 5 бр.
Олио - 50 мл
Разтопено масло - 50 г
Кисело мляко - 400 г
Брашно - 30 г
Сода за хляб - 5 г

Начин на приготвяне:

1.Яйцата се разбиват и към тях се добавят натрошеното сирене и останалите изброени продукти.
2.Корите се навиват на руло и се режат на ленти с широчина около 1 см. Добре се разбъркват с яйчената смес, тъй като не трябва да има сухи кори в баницата.


3.Сместа се излива в малки намаслени форми за мъфини и се пече на 180 градуса за 15 минути до златисто.


4.Получават се вкусни малки банички, които се поднасят с кисело мляко.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар