вторник, 20 януари 2015 г.

Милфьой с печен патладжан




Продукти:

Патладжани - 2 бр.
Червени чушки - 2 бр
Домати - 1 бр.
Моркови - 1 бр.
Рикота - 300 г
Чесън - 1-2 скилидки
Босилек, сол, черен пипер
Горчица - 10 г
Зехтин - 10 мл

Начин на приготвяне:

1.Кората на патладжаните се настъргва по дължина, след което се режат на колелца. Поставят се за 30 минути в студена и подсолена вода. Другите зеленчуци също се нарязват и се овкусяват със сол, черен пипер и зехтин. Нареждат се в тава с кухненска хартия и се пекат до омекване.
2.Чушките, доматите, морковите и рикотата се смилат с миксер. Ако е необходимо, кремът се сгъстява с твърдо сирене. Добавят се: настърган чесън, нарязан босилек, зехтин и горчица. Кремът се нанася върху изпечените колелца от патладжан.






Няма коментари:

Публикуване на коментар