четвъртък, 22 януари 2015 г.

Задушени зеленчуци с телешко месо



Продукти:

Телешко месо - 500 г
Картофи - 250 г
Лук - 1 глава
Микс от замразени зеленчуци (броколи, карфиол, грах, моркови)  - 250 г
Червена, зелена и жълта чушка
Розмарин, магданоз
Сол, червен и черен пипер
Масло - 30 г

Начин на приготвяне:

1.Телешкото месо се нарязва и ври в тенджера под налягане във вода със сол, черен пипер и розмарин за 40 минути.
2.Нарязаният лук се задушава в малко мазнина и телешки бульон със сол, червен, черен пипер и накрая -  картофите. В края на готвенето се добавят нарязаните на ивици чушки, останалите зеленчуци, маслото и телешкото месо. Ястието ври под капак до омекване на зеленчуците.
3.При поднасяне се поръсва с магданоз.




1 коментар: