петък, 9 януари 2015 г.

Руло със свинско месо и зеленчуци



Продукти:

Свинско месо - 400 г
Микс от замразени зеленчуци (броколи, карфиол, грах) - 200 г
Лук - 1 глава
Моркови - 1-2 бр.
Яйца - 1 бр.
Настърган кашкавал - 100 г
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Белтъкът на яйцето се сварява и се наситнява. Месото се нарязва на парченца и се изпържва в нагорещена мазнина. Добавят се нарязаният лук и настърганите моркови и се овкусява със сол и черен пипер. Сместа се смила с миксер и се нанася върху кухненско фолио на тънък пласт. Върху нея се подреждат бланшираните за няколко минути зеленчуци.


2.Поръсва се с наситнения белтък и се навива на руло.


3.Рулото се намазва с разбит жълтък и се поръсва с кашкавал.


4.Пече се на 200 градуса до златисто за около 10 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар