вторник, 23 декември 2014 г.

Оризови кюфтета с аспержи и киноа



Продукти:

Сварен ориз - 200 г
Яйца - 1 бр.
Лук - 1 глава
Моркови - 100 г
Аспержи - 100 г
Киноа - 50 г
Шафран - 1 щипка
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Аспержите се бланшират за 2-3 минути във вряща подсолена вода, след което се нарязват на парченца. Лукът и морковите се настъргват.


2.Всички посочени продукти за кюфтетата се смесват.


3.С лъжица от сместа се слага директно в нагорещена мазнина.


4.Кюфтетата се пържат до златисто и се поднасят с чеснов или доматен сос.


Аспержите имат високо съдържание на антиоксиданти и са ниско калорични. Те са източник на много витамини: А, В, С, Е и др. В своя състав включват желязо, калий, мед, фосфор и др. Имат противовъзпалително действие върху човешкия организъм.


Няма коментари:

Публикуване на коментар