вторник, 30 декември 2014 г.

Щрудел с ябълки, орехи и стафиди



Продукти:

Тънки кори за баница - 1 пакет
Ябълки - 400 г
Стафиди - 100 г
Орехи - 100 г
Овесени трици - 30 г
Кафява захар - 200 г
Канела - 10 г
Олио - 50 мл
Газирана вода - 200 мл
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Ябълките се обелват, изчистват се от семките и се нарязват на дребно. Разбъркват се със стафиди, начупени орехи, овесени трици, захар и канела.
2.Взимат се 3 кори и се поръсват с олио и плънка. Навива се руло, което се слага в намаслена тава. Това се прави до изчерпване на количествата.
3.В тавата щруделът се нарязва на парчета, залива се с газирана вода и така след като се изпече, той става по-сочен.





Няма коментари:

Публикуване на коментар