неделя, 28 декември 2014 г.

Новогодишен кекс с шоколад






Продукти:

Какаов кекс с череши - 300 г
Черен шоколад - 100 г
Бял шоколад - 100 г
Сладкарска сметана - 100 мл

За украса:
Кокосови стърготини, дребни захарни и шоколадови фигурки, златиста сладкарска боя

Начин на приготвяне:

1.Кексът се реже хоризонтално на две половини и се оформя на части с различни по големина формички.




2.Черният и белият шоколад се разтопяват на водна баня и се разбъркват с по 50 мл сметана. Двете смеси се обединяват с еднократно разбъркване, за да се получи меланж. С този шоколадов крем се пълнят кексовите кръгчета.




3.Кръгчетата се поставят едно в друго.




         4.Процедурата се повтаря до изчерпване на количествата.
                               5.Шоколадовият крем се намазва върху завършения кекс, поръсва се с кокосови стърготини и се украсява с посочените продукти.






ДОБЪР АПЕТИТ!

2 коментара:

  1. Весела Коледа Танче. Много красиво се е получило. Браво за търпението да го направиш!

    ОтговорИзтриване
  2. Много здраве и късмет през Новата година, Ани!

    ОтговорИзтриване