понеделник, 8 септември 2014 г.

Руладини с кайма и бекон




Продукти:

Кайма - 400 г
Яйца - 3 бр.
Сух хляб - 1 филия
Прясно мляко - 50 мл
Пресен лук - 1/2 връзка
Бекон - 300 г
Кисели краставички - 150 г
Сол, черен пипер, мащерка, кимион

Начин на приготвяне:

1.Каймата се разбърква с 1 яйце, филия хляб (накисната в прясно мляко), нарязан лук и подправки. Другите 2 яйца се сваряват. Малко количество от каймата се слага върху ленти от бекон заедно с ивица от кисела краставичка и парченца от нарязано сварено яйце. Завива се на руло.
2.Руладините се изпържват в загрято олио до златисто. Излишната мазнина се отстранява върху кухненска хартия. Поднасят се със свежа салата и картофено пюре.
Руладините са приятно съчетание на хрупкав бекон и ароматен пълнеж с леко кисел вкус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар