понеделник, 1 септември 2014 г.

Питки Житен клас



Продукти:

Брашно - 1 кг
Прясно мляко - 150 мл
Готварска сметана - 300 мл
Мая - 40 г
Яйца - 3 бр.
Масло - 40 г
Зехтин - 30 мл
Сол - 20 г
Мед - 10 г

Начин на приготвяне:

1.Маята и медът се разтварят в затоплено прясно мляко и сметана. Добавя се пресято брашно до рядка кашичка и сместа втасва за 30 минути. С 2 яйца и 1 белтък и останалите продукти се замесва меко тесто, което се оформя на фитили. Слагат се в тава с кухненска хартия и върху тях с ножица се изрязват листенца, както е показано на снимката.


2.Тестото се намазва с разбит жълтък, втасва за около 40 минути и се пече на 180 градуса за 25 минути.









Няма коментари:

Публикуване на коментар