събота, 27 септември 2014 г.

Ароматен хляб



Продукти:

Пълнозърнесто брашно - 350 г
Пшенично брашно - 150 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 150 мл
Газирана вода - 100 мл
Яйца - 3 бр.
Олио - 40 мл
Сол - 15 г
Захар - 5 г
Оцет -  10 мл
Ленено семе, сусам, маково семе, чубрица, куркума и червен пипер за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено мляко, разбъркват се с брашно и сместа трябва да втаса за 30 минути. С останалите продукти се замесва меко тесто, което се оформя на хляб и се поръсва със семената и подправките. Поставя се в намаслена тава.


2.Тестото втасва за 1 час. За да не потъмнеят цветовете, хлябът се покрива с алуминиево фолио и се пече 35 минути на 180 градуса. Фолиото се отстранява и се допича до златиста коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар