сряда, 10 септември 2014 г.

Питка със сметана и макови семена



Продукти:

Брашно - 600 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 100 мл
Готварска сметана - 150 мл
Яйца - 3 бр.
Разтопено масло - 50 г
Сол - 20 г
Мед - 10 г
Макови семена за поръсване


Начин на приготвяне:

1.Маята и медът се разбъркват в затоплено прясно мляко и с 2 яйца и 1 белтък, 20 г масло и останалите продукти се замесва меко тесто. То втасва за 1 час. Разточват се 2 правоъгълни кори, които се намазват с масло и се поръсват с макови семена. Едната се нарязва на ленти, които се сгъват по дължина и краищата им се събират. С ножица се правят нарези, както е показано на снимката.



2.Втората кора се навива на руло, което се нарязва на части и с тях се запълва средата на питката.


3.Питката се намазва с разбит жълтък, втасва за около 1 час и се пече на 180 градуса за 40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар