събота, 13 септември 2014 г.

Шоколадови бонбони с портокалова глазура и ядки



Продукти:

Шоколад - 200 г
Сладкарска сметана - 150 мл
Масло - 40 г
Ром - 15 мл
Кедрови ядки (или орехи, бадеми) - 50 г
Сушени кайсии - 100 г

За глазурата:
Портокалов сок - 200 мл
Глюкоза или мед - 40 г
Кокосови стърготини - 30 г
Желатин - 15 г

Начин на приготвяне:

1.Сметаната и глюкозата се загряват и добре се разбъркват с маслото, шоколадът и ромът. Получава се еднородна смес, която трябва да стегне след охлаждане. От нея се правят еднакви топчета, в които се слагат парченца от кайсия и кедрови ядки. Последните предварително леко се запичат на сух тиган. Бонбоните се овалват в кокосови стърготини.
2.Портокаловият сок и глюкозата се загряват и се разбъркват с разтворен желатин и кокос. Течната смес се охлажда и така се сгъстява.
3.Шоколадовите топчета се набождат на дървени шишчета и се потопяват в глазурата. Украсяват се с листенца от маточина.




Няма коментари:

Публикуване на коментар