сряда, 2 април 2014 г.

Пилешки шницели със сос Жулиен




Продукти:

Пилешко филе - 400 г
Яйца - 3 бр.
Лук - 1 глава
Хляб - 1 филийка
Прясно мляко - 50 мл
Бекон - 100 г
Гъби - 150 г
Топено сирене - 100 г
Кисели краставички - 3-4
Готварска сметана - 200 мл
Бяло вино - 50 мл
Масло - 20 г
Сол, черен пипер
Чубрица
Сок от 1/2 лимон
Олио за пържене

Начин на приготвяне:

1.Пилешкото филе се нарязва и се сварява за 10 минути в подсолена вода. Лукът, хлябът (накиснат в прясното мляко), яйцата и филето се смилат с миксер. Добавя се сол, черен пипер и чубрица. Сместа трябва де е по-гъста от кексово тесто. С лъжица се оформят шницели в нагорещена мазнина и се пържат до златисто.
2.Сосът се прави, като беконът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината от шницелите. Добавят се гъбите, сметаната, киселите краставички, топеното сирене, маслото и виното. Овкусяват се със сол, черен пипер и сок от лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар