сряда, 30 април 2014 г.

Агнешки кюфтета и спаначен сос



Продукти:

Агнешка кайма - 500 г
Яйце - 1 бр.
Хляб - 1 филия
Газирана вода - 50 мл
Пресен лук - 1 стрък
Магданоз - 1/2 връзка
Кимион - 10 г
Кардамон - 1 щипка
Настъргано индийско орехче
Брашно за овалване на кюфтетата
Спанак - 200 г
Заквасена сметана - 150
Мента - 2-3 листа
Зехтин - 30 мл
Лимонов сок - 10 мл
Чесън - 1 скилидка
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Разбъркват се каймата, яйцето, накиснатият в газирана вода хляб, нарязаните пресен лук и магданоз и подправките. Оформят се малки кюфтенца, които се овалват в брашно и се изпържват в загрята мазнина.
2.Спанакът се бланшира за няколко минути във вряла подсолена вода и се смила с миксер. Добавят се ментата, зехтинът, лимоновият сок, настърганият чесън, солта и черният пипер. Спаначената смес се разбърква със сметаната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар